Sint

Intocht

Zaterdag 16 november

13.00 uur - Aanvang programma Loswal, Theodorushaven
13.30 uur - Aankomst Pakjesboot 11
14.00 uur - Vertrek intocht naar het centrum
15.00 uur - Officieel ontvangst Sint Nicolaas en Pieten op de Grote Markt

Intocht

De Sint is weer in het land
Pakjesboot 11 komt de haven in varen met zwaaiende Pieten overal op het dek, het is een prachtig plaatje. De stoomboot legt aan aan de loswal van de Theodorushaven in Bergen op Zoom. Intussen is het op de kade al een heel gezellige boel met Roos en Zoekpiet. Als Sint en zijn Pieten van de boot zijn, trekt de stoet naar het centrum en de Grote Markt. Daar worden zij door de burgemeester dhr. Petter welkom geheten op het bordes van het oude Stadhuis.

Stichting Sint Nicolaas hecht veel waarde aan het nostalgisch karakter van het feest. Ook in de intocht valt dat op. Het is een prachtige speelse en nostalgisch stoet. Met veel muziek en heel veel Pieten. En aan het eind van de stoet zijn het toch echt Sint Nicolaas en zijn nieuwe! Hoofdpiet die de show stelen.

Glutenvrije Pieten
Dit jaar lopen er voor het eerst twee glutenvrije Pieten mee in de intocht. Zij delen glutenvrije pepernoten uit aan kinderen met een glutenintolerantie. Deze Pieten hebben nauwkeurige instructies gehad, zij weten alles van glutenallergie. De pepernoten zijn per portie verpakt en via de Nederlandse Coeliakie Vereniging uit Spanje mee gekomen. De glutenvrije Pieten zijn te herkennen aan een groene koksmuts. De kinderen kunnen zorgen dat ze opvallen met een groen vlaggetje dat ze zelf kunnen maken. De download vind je binnenkort op onze website. We raden aan om in de Burgemeester Stulemeijerlaan te gaan staan. De glutenvrije Pieten letten langs heel de route heel goed op de groene vlaggen, maar daar nog extra.

De route vanaf de loswal van de Theodorushaven:
Boerenverdriet – Burgemeester Stulemeijerlaan – Steenbergsestraat – Fortuinstraat – Grote Markt

Muziek

Alle Sinterklaasliedjes meezingen?

Ook op Spotify en I-tunes kun je meezingen met Sinterklaasliedjes van de Zangpieten en de Pietenband. Klik hier voor de juiste link naar de albums van Stichting Sint Nicolaas. Ben je liefhebber van de CD’s, dan kun je die kopen bij de activiteiten van Stichting Sint Nicolaas.

Wegwijs Piet