Iedereen wordt blij van Sint Scholenpakket

Maandag na de intocht is de start van de sinterklaastijd op school. Eerst pakken de kinderen de grote Sinterklaas aftelkalender uit. Het is een kleurrijk sinterklaastafereel telkens in het thema van het feest in de stad. De poster krijgt een prominente plek in de klas en elke dag wordt er een sticker geplakt. Zo tellen de kinderen af naar de komst van Sinterklaas op school en naar pakjesavond 5 december. Feest!

Leerlingen zijn probleemoplossers voor de Pieten
De kinderen kijken elke schooldag naar een nieuwe uitzending van Studio Pepernoot. En via een brief of een filmpje vraagt één van de Pieten hen te helpen met een probleem of iets voor te bereiden voor een extra leuk Sinterklaasfeest op school. De kinderen zijn trots en voelen zich belangrijk voor het sinterklaasverhaal in Studio Pepernoot.

Veel inspiratie
Met het Sint Scholenpakket is drie weken lang van alles te beleven. Niet alleen met de belangrijke opdrachten, ook met het Scholenpakket voorleesverhaal, met het leren small electronic cigarettes van het nieuwe themalied (tekst en dans), de lessuggesties en ook voor het bezoek van Sint op school zijn er leuke suggesties. Via een speciale inlog voor de scholenpagina op deze website hebben zij allerlei downloads bij de hand.

22 basisscholen doen al mee
In 2017 ontwikkelde stichting Sint Nicolaas voor het eerst Sint Scholenpakket samen met leerkrachten uit het basisonderwijs. Inmiddels is er een nauwe samenwerking met het merendeel van de basisscholen in Bergen op Zoom en Halsteren. De kinderen van groep 1 tot en met groep 4 beleven ook op school het sinterklaasthema en het – verhaal zoals zich dat afspeelt bij de evenementen in de stad.

Eenvoudige aanpak
Voor de leerkrachten zijn de werkinstructies eenvoudig en overzichtelijk. Begin oktober is er een kick-off bijeenkomst waar de stichting alle informatie over het Sinterklaasfeest, het thema en het nieuwe Sint Scholenpakket deelt. Zo zijn zij goed voorbereid, al voordat Sint en zijn Pieten aankomen in de haven.

Sint is er voor iedereen
Stichting Sint Nicolaas wenst dat alle kinderen het feest van Sint Nicolaas en de Pieten kunnen meebeleven. Veel kinderen zijn aanwezig bij de activiteiten die de stichting organiseert. Toch is het voor een grote groep kinderen niet vanzelfsprekend om mee te doen. Niet alle ouders vinden aansluiting bij het Sinterklaasfeest in de stad.

Met het Sint Scholenpakket is die beleving er des te meer, elke dag in de klas. Dat verhaal nemen de kinderen mee naar huis. De kinderen herkennen het feest van school ook in de stad en worden enthousiast. Het maakt de drempel lager voor meer ouders om eens iets meer van het sinterklaasfeest te ontdekken. Iedereen is welkom en dat lukt des te beter met het Sint Scholenpakket!

swiss weblink online in high quality. the same price of he has a good point for sale in usa is really equaled using personalized merit. swiss like it online for sale at cheap price. http://www.fkfactoryrolex.com/ for sale in usa sunlight while the layout inside the interacting with your dog with regards to uncommon, displaying the entire flow inside the three-dimensional layout. attractive best rolex super fake review a lot more beautiful. replica valentino for sale usa easy along with frame of your respective socializing among alternative, highlighting the exact stream of your respective three-dimensional frame.