Glutenvrije Pieten

Er is goed nieuws voor de kinderen met een glutenvrij dieet. Ook dit jaar komen er twee glutenvrije Pieten uit Spanje mee naar Bergen op Zoom. Zij brengen pepernoten met een recept zonder gluten mee speciaal voor deze kinderen.

Nederlandse Coeliakie Vereniging

De glutenvrije Pieten bewaken hun pepernoten heel goed, want ze hebben verstand van glutenintolerantie en kruisbesmetting. Stichting Sint Nicolaas volgt zo goed mogelijk de instructie van NCV, Nederlandse Coeliakie Vereniging. NCV is ook de leverancier van de glutenvrije pepernoten in portieverpakking. De pepernoten zijn ook zonder koemelk en zonder lactose. Wij verwachten van ouders dat zij zelf ook uiterst achtzaam zijn in het ‘niet contact hebben’ van hun kind/gezin met andere Pieten dan de glutenvrije Pieten.

 
Met de groene vlag val je op

De glutenvrije Pieten zijn te herkennen aan een groene Pieten-Koks-Baretten. Het is de bedoeling, dat ook de kinderen goed herkenbaar zijn voor de Pieten. Dat kan met de zelfgemaakte groene glutenvrije vlag. Je kunt de vlag hier downloaden. Print hem uit en maak hem aan een vlaggenstokje. Lekker zwaaien!

 
Niet te missen!

We raden ouders en hun kinderen aan in de Burgemeester  Stulemeijerlaan naar de intocht te komen kijken. De glutenvrije Pieten zullen daar extra aandachtig zijn op de groene vlaggetjes. De Glutenvrije Pieten doen hun uiterste best om niemand over te slaan. Maar  laat gerust horen dat je er bent en dat je op hen hebt gewacht.