Nominatie voor Grote Welkom Sinterklaas TV-show

De jury van de Lokale Media Awards heeft de Grote Welkom Sinterklaas TV-show genomineerd voor categorie ‘beste video van het jaar’. Het gaat om een landelijke prijs! Het TV-programma dankt de nominatie met vijf andere genomineerden aan het niveau van lokale journalistiek, het creëren van lokale verbondenheid, de maatschappelijke functie en de aandacht voor professionalisering.

Intocht van Sint en Piet in de nacht en een spetterende show

Afgelopen jaar was er vanwege de corona-pandemie helaas geen Sinterklaasintocht in Bergen op Zoom. Als vervanger van deze intocht sloegen de Stichting Sint Nicolaas en Zuidwest-TV met medewerking van onderwijsinstelling Curio de handen in elkaar met een spetterende TV-show: “De Grote Welkom Sinterklaas TV-show”.

Een speciale tv-show, gepresenteerd door Roos en Zoekpiet met de spannende nachtaankomst van de Pakjesboot in de haven. De kijker zag de Sint op zijn paard door de nachtelijke stad rijden en in het stadhuis heette de burgemeester de Sint welkom. Met de pietenband, de zangpieten, de danspieten en afwisselende reportages werd het in de studio een ‘intocht’ om nooit te vergeten.

Prijsuitreiking 11 juni

Deze tv-show kreeg landelijke waardering van de vakjury voor de prijs van ‘Lokale Media Awards’ vanwege de bijzondere wijze waarop in de huidige tijd aan de intocht van Sinterklaas vormgegeven werd. Duizenden kinderen in de gemeente Bergen op Zoom en daarbuiten genoten zo toch van de aankomst van de Sint en z’n Pieten.

De feestelijke prijsuitreiking vindt digitaal plaats op vrijdag 11 juni, live vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Muziek

Alle Sinterklaasliedjes meezingen?

Ook op Spotify en I-tunes kun je meezingen met Sinterklaasliedjes van de Zangpieten en de Pietenband. Klik hier voor de juiste link naar de albums van Stichting Sint Nicolaas. Ben je liefhebber van de CD’s, dan kun je die kopen bij de activiteiten van Stichting Sint Nicolaas.

Wegwijs Piet