Sint

Lampionnenoptocht

Vrijdag 29 november

18.45 uur - Opwarmertje met de Pieten op de Binnenplaats van het Markiezenhof
19.00 uur – vertrek

Lampionnenoptocht

Tijdens de koopavond trekt de lichtjesstoet met Sint Nicolaas en zijn Pieten door de stad. Sint gaat op zijn paard voorop, gevolgd door de Pieten en de kinderen met hun ouders. De kinderen brengen een eigen lampion mee. Het is de langste lampionnenoptocht van het land en met alle muziek en veel blije kinderen is het ook de leukste!

Het begint al om 18.45 uur op de Binnenplaats van het Markiezenhof. Alle Pieten wachten daar op de kinderen. Om 19.00 uur als Sint er ook is, vertrekt de lange lichtjes-stoet. Sint Nicolaas gaat voorop en is te paard op zijn Amerigo. Alle Pieten zijn erbij, met de kinderen hand-in-hand genieten zij net zoveel als de kleintjes. Langs de route is een grote variëteit aan muziek te vinden en dat maakt het gezellig voor het publiek en voor de lampionnendragers!

De laatste liedjes zingen we met zijn allen bij de prachtig verlichte kiosk aan het Thaliaplein. Een plaatje, zo mooi is het daar elk jaar weer. Daarna is het tijd om te gaan slapen, maar niet voordat de Sint aan alle kindjes iets beloofd heeft …. . 

Route: Binnenplaats Markiezenhof – Steenbergsestraat – Fortuinstraat – Grote Markt – Sint Annastraat – Kortemeestraat – Kremerstraat – Zuivelstraat – Wouwsestraat – Sint Josephstraat – Voetboog – Lombardestraat – kiosk Thaliaplein

 

Muziek

Alle Sinterklaasliedjes meezingen?

Ook op Spotify en I-tunes kun je meezingen met Sinterklaasliedjes van de Zangpieten en de Pietenband. Klik hier voor de juiste link naar de albums van Stichting Sint Nicolaas. Ben je liefhebber van de CD’s, dan kun je die kopen bij de activiteiten van Stichting Sint Nicolaas.

Wegwijs Piet